Komité af Arktiske Parlamentarikere på besøg hos ARTEK i Sisimiut

onsdag 17 maj 17
|

Onsdag d. 17. maj havde ARTEK besøg af den stående komité af arktiske parlamentarikere, der som led i en 4-dages rejse til Grønland besøgte Sisimiut.

I midten af maj var den stående komité af arktiske parlamentarikere i Grønland og besøgte blandt andet ARTEK i Sisimiut. Temaet for komitéens besøg var bæredygtig erhvervsudvikling og uddannelse i Arktis og mere overordnet at give parlamentarikerne et indblik i de aktuelle udviklingstendenser i Grønland. Derfor var ARTEK med dets erhvervsrettede uddannelses- og forskningsmæssige aktiviteter et oplagt punkt i komitéens program. Særlig relevant i den sammenhæng var at præsentere parlamentarikerne for ARTEKs udviklingsplan, Vision 125, der skal føre til etableringen af et egentligt institut for Arktisk Teknologi i Sisimiut.
Aaja Chemnitz Larsen, næstformand i Folketingets Grønlandsudvalg og folketingsmedlem for Inuit Ataqatigiit, var vært for den stående komité for arktiske parlamentarikeres rejse.

Sekretariatskoordinator i ARTEK, Niels Hoedeman, holdt oplæg for forsamlingen af arktiske parlamentarikere.

Den stående komitée af arktiske parlamentarikere ved en gletsjer nær Kangerlussuaq. Vært for turen til Grønland, Aaja Chemnitz Larsen står yderst til højre.

Komitéen var i sin tid initiativtagere til Arktisk Råd og er i dag observatører i organisationen. Komiteen mødes 3-4 gange årligt på skift i de forskellige arktiske lande. Læs mere om komitéen og dens arbejde her

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.